Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2016.04.10

Hétvége a IV. Holnap Után Fesztiválon

Különleges eseményeknek lehettek részesei mindazok, akik a hétvégén ellátogattak a IV. Holnap Után Fesztivál programjaira, hiszen zongorakoncert, színházi előadások és portérbeszélgetés is helyet kaptak a Szigligeti Színház eseménysorozatában.

Április 8-án, pénteken a Mária Rádió tízéves évfordulója alkalmából szervezett ünnepségnek adott teret a Szigligeti Színház: a rádió képviselői 14 órától sajtótájékoztatót tartottak, amelyet kulturális műsor követett a nagyteremben, többek között a Csillagocska Néptáncegyüttes, a szentegyházi férfikórus, valamint a csíkszeredai Roll együttes fellépésével. Az estet a Junior Prima, valamint Prima Primissima díjas világhírű zongoraművész, Érdi Tamás koncertje zárta, aki egyebek közt Chopin, Bartók és Liszt műveivel örvendeztette meg a lelkes közönséget.

Április 9-én 17 órától a nagyváradi illetőségű Nemlaha Györggyel ismerkedhettek meg az érdeklődők, annak a portrébeszélgetésnek a keretében, amelyben az egykori televíziós műsorszerkesztő mesélt a tv hőskoráról, a mára már legendássá vált művészbarátokról, valamint az operetthez való viszonyulásáról. Az este a zenés műfaj jegyében folytatódott, hiszen 19 órától a Szigligeti Társulat bemutatta Hol van az a nyár? című előadását, amely Honthy Hanna életét, pályáját és slágerré vált dalait idézi meg. Az élő zenés produkciót Nemlaha György írta, rendezője Schlanger András.

Április 10-én a magyar költészet napjára készülődve az egykori nagyváradi társulati tag, Kőrösi Csaba mutatja be Az Értől az Óceánig című verses-zenés estjét. A veszprémi színész ezúttal meglepetéssel is szolgál a nézők számára, és barátaival együtt megidézi majd a városban töltött éveit is, ezzel zárva a IV. Holnap Után Fesztivált.