Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2016.01.19

Góbi Rita Társulata Nagyváradon

A Szigligeti Színház szervezésében elindul a Független Színházi Napok címet viselő projekt, amelynek égisze alatt független társulatokat hívunk meg. Ez a kezdeményezés remek alkalom arra, hogy a közönség megismerhesse a fiatal, önállóan kísérletezni vágyó alkotókat. 

 

A program keretében vendégül látjuk a budapesti Góbi Rita Társulatát, a marosvásárhelyi András Lóránt Társulatot és a Spectrum Színházat, illetve a sepsiszentgyörgyi M Studiot.

 

Első meghívottunk a Góbi Rita Társulata, amely 2006 óta van  jelen a kortárs tánc, a performansz és a színház világában. Góbi Rita vajdasági származású táncművész Budapesten szerezte diplomáját a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett szakán. 

Eddigi munkásságát több díjjal jutalmazták Magyarországon és külföldön egyaránt többek között a Veszprémi Táncfesztiválon, a budapesti Szólótáncfesztiválon, Belgrádban, Krakkóban és Kölnben. 

Ne hisztizz! című előadás Góbi Rita és Szegő Dávid duójában látható, amely látszólag két egymáshoz – fizikailag – nem érő műfajban, mint a tánc és a hangszeres játék érintkezik. „Ez a mindenkori jelenben történik: ott és akkor parancsolunk majd magunkra – na és persze tisztelettel közönségünkre is –, ahol és amikor!”

2015-ben Góbi Rita a Táncszövetség által Kortárs Tánc kategóriában átadott Évad Legjobb Táncosnőjének járó díjat kapta meg ezért az előadásért.

Tánc: Góbi Rita
Zene: Szegő Dávid
Jelmez: Sinkovics Judit
Világítástechnika: Szirtes Attila
Kreatív producer: Bakk Ágnes
Támogatók: NKA, EMMI, Pepper Art Projects, Sín Kulturális Központ, Műhely Alapítvány

Az előadás január 29-én tekinthető meg 19 órától a Szigligeti Színház stúdiójában. A színházi pénztár nyitvatartási ideje: keddtől péntekig 11-17 óra között, valamint egy órával az előadások előtt.