Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2015.12.29

Boldogság Expressz – szilveszteri bemutató a Szigligeti Színházban

December 28-án, hétfőn került sor a Szigligeti Társulat Boldogság Expressz című szilveszteri bemutatójának sajtótájékoztatójára. Az eseményen a színház vezetősége mellett Harsányi Sulyom László rendező, Nemlaha György művészeti tanácsadó, valamint Zsigó Anna dramaturg beszéltek a zenés időutazásnak szánt produkció alapötletéről, illetve a próbafolyamatról. 

A sajtótájékoztatót Czvikker Katalin nyitotta, aki köszönetét fejezte ki a nézőknek és a színházt támogató intézményeknek a 2015-ös évben nyújtott segítségükért. Novák Eszter, a Szigligeti Társulat művészeti vezetője elmondta: „A szilveszteri előadást valódi meglepetésnek szánjuk, így csak annyit árulhatunk el, hogy fejest ugrunk a múltba, képzeletbeli időutazásunkat pedig a korszak zenéi teszik majd felejthetetlenné”.

„A Boldogság Expressz merész és embert próbáló előadás számomra is, de a színház számára is, hiszen jelenleg csaknem nyolcvan embert, köztük huszonöt színészt, a teljes műszaki személyzetet, valamint tizenkét zenészt számlál a szilveszteri bemutató stábja” – jegyezte meg Harsányi Sulyom László rendező, majd hozzátette: „A hatvanas-hetvenes éveket idézzük meg, de nem egy retróműsor keretében. Reményeink szerint minden korosztály számára tudunk majd valamit mondani arról a korszakról, amelyben felnőttem”

Az előadás alapötletével kapcsolatban Nemlaha György és Zsigó Anna is kiemelték, hogy a magyarországi popkultúra mellett a helyi, nagyváradi vonatkozásokat is beleszőttek az egymáshoz lazán kapcsolódó jelenetek sorába.

A Boldogság Expressz bemutatójára december 31-én, 19 órától kerül sor. További ünnepi előadások: január 2-án 19 órától, valamint január 3-án, 17 órától.