Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2022.06.20

Díjátadóval zárult a 2021/2022-es évad

Az öreg hölgy látogatása című előadással, majd a hagyományos társulati díjátadóval zárult szombaton, június 18-án a Szigligeti Színház 2021/2022-es évada.

Az első átadott kitüntetés a legszorgalmasabb önkéntesnek járó torta volt, amelyet Oszaczky-Butkay Gergő vehetett át.

A Kiss-Törék Ildikó alapította Varga Vilmos-díjban részesültek F. Bathó Ida és Fábián Enikő színművészek.

Aranybérlettel, vagyis a következő színházi évadok összes előadására szóló bemutatóbérlettel jutalmaztuk Szilágyi Ibolya hűséges nézőnket, aki a közönségszervezésből is bőven kivette a részét az elmúlt években.

A színpadi kisegítő személyzet, a közönségszervezés és művészeti titkárság valamely tagjának szóló Nosz Botond-díjban részesült, a színház három társulatának szavazatai alapján, a Lilliput Társulat művészeti referense, Hanyecz-Debelka Mária.

Aranyszilva-díjat kaptak intézményünk három társulatának hangosítói – Haraji „Pekó” Adalbert, Hodu Péter, Jónucz Gábor és Zsurka „Bubu” József, illetve az idén alapított, női dolgozóinknak szóló Aranytorta-díjat kapott Czégényi-Ghenț Adrienn fodrász.

A 35 év alatti művészeinknek szóló Földes Kati-díjat a színház művészszeményzetének szavazatai alapján Kocsis Annának adta át a tavalyi kitüntetett, Sebestyén Hunor.

Bábtársulatunk produkcióit Rusz Csilla tanítónő, drámapedagógus kísérte figyelemmel, aki a legjobb női bábművésznek járó díjjal Oláh Anikó Katalint tüntette ki, a legjobb férfi bábművészként pedig Szabó J. Viktort nevezte meg.

A Nagyvárad Táncegyüttes ebben az évadban bemutatott produkcióit Szalay Tamás táncművész, táncpedagógus, koreográfus, a Magyar Táncművészek Szövetségének ügyvezető titkára értékelte, aki a legjobb kortárstánc-művész díját Törteli Nadinnak, a legjobb néptáncos díját pedig Brugós Sándor Csabának ítélte oda.

A Szigligeti Társulat előadásait szakmai grémium követte figyelemmel az évad során. A zsűri tagjai a következők voltak: Csoma Judit Jászai-díjas színművész, a Szigligeti Társulat egykori tagja, Papp Márta, a Színház- és Filmművészeti Egyetem beszédtechnika-tanára, illetve a nézők képviseletében Kemenes Eli.

A zsűri különdíjában részesült, elsősorban a Csongor és Tünde című előadásban, Mirígy szerepében nyújtott alakításáért Tóth Tünde.

Nívódíjban a következő színművészeink részesültek: Az öngyilkos és Az öreg hölgy látogatása című előadásban nyújtott alakításáért: Hunyadi István, Az öngyilkos című előadásban nyújtott alakításáért: Tasnádi-Sáhy Noémi, Az öreg hölgy látogatása című előadásban nyújtott alakításáért: ifj. Kovács Levente, illetve Az öreg hölgy látogatása című előadásban nyújtott alakításáért: Fábián Enikő.

Több mint 400 nézőnk szavazatai alapján a 2021/2022-es évad közönségdíjasa Kocsis Anna lett.

Az évad életműdíját a színház vezetősége Meleg Vilmosnak ítélte meg.

Gratulálunk díjazottjainknak!

 

Fotó: Szitai Erzsébet