Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2022.02.17

Február 25-én újra színpadon a Hamlet

Pénteken, február 25-én 19 órától újra műsorra tűzzük a Szigligeti Színház és a Gyulai Várszínház koprodukciójában készült Hamlet című előadást.

William Shakespeare egyik legismertebb drámáját Telihay Péter vitte színre a Szigligeti Társulat színművészeivel, 2020 nyarán. A rendező az előadásról így nyilatkozott: „A Hamletbe tulajdonképpen több – legalább négy különböző – darab van belesűrítve. (…). [Shakespeare] Olyan mélyre ásott, és olyan szintekre hatott le, ahol már elengedte a hétköznapi valóság bizonyos elemeit, és a tudatalattinak olyan birodalmába tért, ahová nagyon nehéz követni. Pontosan úgy működik a darab, mint a tudatalatti: látszólag egymáshoz nem tartozó elemeket kapcsol egybe. Ha azt nézem, mi egy álom logikája, akkor is közelebb kerülök Hamlet igazságához – ezért a dramaturgiája a darabnak sokszor eltér a linearitástól.”

A címszerepet játszó Sebestyén Hunor az elmúlt évad végén alakításáért elnyerte a Gyulai Várszínház Őze Lajos-díját, illetve ő kapta a Szigligeti Színház Földes Kati-díját, Nívódíját, illetve a Közönségdíjat is.

A jövő pénteki előadásra a Szigligeti-bérletek érvényesek.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy hogy az előadásra a belépés továbbra is csak azok számára lehetséges, akik igazolják, hogy legalább 10 nappal az előadás előtt megkapták a SARS-CoV–2 vírus elleni oltásukat/oltásaikat, nem kevesebb, mint 15 napja és nem több, mint 180 napja estek át a betegségen, vagy 72 óránál nem régebbi RT-PCR, illetve 48 óránál nem régebbi (hivatalosan igazolt) gyorsteszt negatív eredményét mutatják fel. Maszk viselése az előadás teljes ideje alatt kötelező.