Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2016.05.02

Szutyok: kortárs leltár a nagyszínpadon

Ismét Nagyváradon vendégszerepel a székesfehérvári Vörösmarty Színház: ezúttal Pintér Béla Szutyok című drámáját mutatják be a Szigligeti Színházban. Az előadást május 13-án pénteken, két alkalommal is, 16 és 20 órától is megtekinthetik az érdeklődők.

A történet középpontjában egy gyermektelen házaspár, két nevelőintézetből érkező lány, valamint az őket körülvevő kisközösség viszonya áll. Az előadás kíméletlen őszinteséggel, a humor és az irónia nyelvén beszél a mindennapi rasszizmusról. „A Szutyok nagyon szellemes és vicces darab, miközben egy nehéz témát feszeget, nevezetesen, hogyan működik, illetve nem működik a roma−magyar viszony. Nyilván ez a darab csepp a tengerben a problémát illetően, de beszél róla, felszínre hozza, hogyan viszonyulunk Közép-Kelet-Európában és Magyarországon a cigánysághoz” – nyilatkozta korábban Hargitai Iván, az előadás rendezője.

A nagyszínpadra épített stúdiótérben játszódó előadásra jegyek a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.