Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2014.06.03.

Csütörtökön Hazatérés és Papírsárkány a Miniévadon

Három előadást is láthat a közönség június 5-én, csütörtökön a Szigligeti Színház Miniévadja keretében: délelőtt 11 órától a Hazatérés című produkcióra kerül sor a bábszínház stúdiótermében, ezt követően szintén a bábszínházban (a nagyszínpadon) 12 órától a Lilliput Társulat A kis Szigligeti című előadása tekinthető meg, majd este 19 órától az évad elején bemutatott Papírsárkány látható a Szigligeti Színházban.

 

A Hazatérés című produkciót Weöres Sándor születésének 100. évfordulója apropóján mutatta be a Szigligeti Társulat, a színművészek játékos, improvizatív formában próbálták megragadni költészetének néhány jellegzetességét. Előadják: Ababi Csilla, Kocsis Gyula, Pál Hunor, Pitz Melinda, Szotyori József. A Papírsárkány című előadást Ivan Szergejevics Turgenyev Egy hónap falun című műve alapján rendezte Harsányi Zsolt, aki, bevallása szerint, Csehovon kereszt közelített Turgenyevhez, akinek legismertebb színdarabjában tagadhatatlanul Csehov világa köszön vissza ránk. A főbb szerepekben Tóth Tünde, Kardos M. Róbert, Tasnádi-Sáhy Noémi és Varga Balázs látható.

Az előadásokra jegyeket kedvezményes áron, egységesen 10 lejért (bérleteseknek, a bérletkártya felmutatásával további 50 százalék kedvezményt biztosítanak) lehet váltani a színház pénztárában 11-17 óra között, illetve egy órával az előadás előtt. Online jegyvásárlásra a www.biletmaster.ro oldalon van lehetőség.