Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2014.05.21.

DRÁMÁZAT – közeleg a határidő

Közeleg a nagyváradi Szigligeti Színház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem dráMÁzat II. elnevezésű közös drámapályázatának leadási határideje. Még tíz nap áll a pályázók rendelkezésére, hogy leadják pályamunkáikat a három meghirdetett kategóriában. Emlékeztetőül alább a pályázat felhívása.

A pályázat három különálló részből áll:

– a Debüt elnevezésű pályázatra a még meg nem jelent, színpadon bemutatásra nem került, magyar nyelven írt műveket várják, tematikai és műfaji megkötés nélkül. A pályázaton részt vehet bármely magánszemély, akinek más művei sem kerültek soha bemutatásra vagy kiadásra. A legjobbnak ítélt pályamű díjazása 1000 euró. Amennyiben a legjobb művet (műveket) a Szigligeti Színház vezetősége kivitelezhetőnek tartja, a 2015-2016-os évadban színpadra kerül a tervek szerint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rendező szakos hallgatójának rendezésében.


– a dráMAíró címmel meghirdetett pályázatra szintén még meg nem jelent, színpadon bemutatásra nem került, magyar nyelven írt műveket várnak, tematikai és műfaji megkötés nélkül, olyan magánszemélyek tollából, akiknek megjelentek már nyomtatásban más színművei, vagy mutatták már be valamely művét. A legjobbnak ítélt dráma bemutatásra kerül a pályázatot kiíró színházak 2015-2016-os vagy azt követő évadában.


– a draMAutor című pályázatra még meg nem jelent, bemutatásra nem került román nyelvű drámákat várnak, szintén műfaji és tematikai megkötés nélkül. A pályázaton részt vehet bármely magánszemély. A legjobbnak ítélt pályamű bemutatásra kerül a pályázatot kiíró színházak 2015-2016-os vagy azt követő évadában.


A pályamű mindhárom esetben még színpadon bemutatásra nem került darab, illetve kizárólag a szerző saját alkotása, szellemi terméke lehet. A pályaművek kizárólagos színpadi előadási joga a Szigligeti Színházat, illetve a Tomcsa Sándor Színházat illeti meg az elbírálástól számított két éven keresztül. A pályázat leadási határideje: 2014. május 31., 15 óra.

 

A pályaműveket kizárólag elektronikus formában fogadják el, és az office@szinhaz.ro e-mail címre várják. A pályázat jeligés, így a beérkezett pályaművön a szerző nevének feltüntetése tilos. A jeligét valamint a szerző nevét és elérhetőségét tartalmazó zárt borítékot a Tomcsa Sándor Színház címére kell eljuttatni: Tomcsa Sándor Színház, str. Tamási Áron nr. 15, 535600 Székelyudvarhely – Odorheiu Secuiesc, jud. Harghita, Romania (Drámapályázat).


A pályázat eredményhirdetésére 2014. augusztusában kerül sor a www.szinhaz.ro honlapon. A színházak fenntartják a jogot arra, hogy a pályázatot részben vagy egészben érvénytelennek nyilvánítsák. A pályázattal kapcsolatban bővebb információ a Tomcsa Sándor Színház titkárságán kérhető a 0040266/212-131-es telefonszámon.