Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2013.12.09.

Újra Hazatérés

December 10-én, kedden és 13-án, pénteken, mindkét alkalommal 19 órától tekinthetik meg az érdeklődők ismét a Weöres Sándor versei alapján készült Hazatérés című előadást a bábszínház stúdiótermében. Jegyek 15, illetve kedvezményesen 5 lejért (diákoknak, nyugdíjasoknak, bérleteseknek) válthatók a színház pénztárában keddtől péntekig 11-17 óra között, illetve az előadást megelőzően a helyszínen.


A költő születésének 100. évfordulója apropóján a Szigligeti Társulat művészei játékos, improvizatív formában próbálták megragadni költészetének néhány jellegzetességét: a sokféleség, az abszurdum tapasztalatától, a zeneiségből, ritmusból születő harmónia felé vezető úton megszólaltatni az utazás, szerelem, halál, az otthon- és önmagunk keresésének motívumaiból kibomló verseit.
„Az előadás alkotói mintha tudnák a titkot, amit csak a költők tudnak a szóról, a dalról, a ritmusról, a nyelvről, az égről és a földről. Mintha a költőkhöz hasonlóan meghallanák a patak dalát, a madarak bánatát, meglátnák a felhők mögött az ég csillogását.” (Simon Judit, Erdélyi Riport)
Játsszák: Ababi Csilla, Kocsis Gyula, Pál Hunor, Pitz Melinda, Szotyori József. Zene: Ababi Csilla, Pál Hunor. Közreműködtek: Fazakas Márta, Kerekes Dalma, Szabó K. István.