Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2013.08.29.

Szeptemberben újra A fiú

Az új évadban is műsorra tűzi a Szigligeti Társulat A fiú című előadást a Stúdióban. Forgách András író, Jászai Mari-díjas dramaturg a saját drámáját állította színpadra, a bemutatóra az elmúlt évad végén került sor. A címszereplőt Varga Balázs és Hunyadi István alakítja, a produkció mindkét szereposztásban műsorra kerül szeptemberben.

Az előadások időpontjai:

szeptember 12., csütörtök 19:00 - A fiú szerepében Hunyadi István
szeptember 14., szombat 19:00 - A fiú szerepében Varga Balázs
szeptember 15., vasárnap 19:00 - A fiú szerepében Hunyadi István
szeptember 17., kedd 19:00 - A fiú szerepében Varga Balázs

Szokatlan időpontban, karácsony előtt érkezik egy nyugdíjas házaspár a hegyek közötti turistaházba. Nem a városban, a családjukkal ünnepelnek, már ez is különös. Ők az egyedüli vendégek az épületben. Beszélgetésük inkább harc, mint dialógus, egy hosszú, egymás mellett leélt élet egyik utolsó csörtéje. Mígnem megjelenik a falu lelkésze, majd a fiú és az őt kereső rendőrök is. A történet három tragikus figura sorsáról szól, az Öregasszony, a Lelkész és a Fiú sorsa fonódik össze egy végzetes pillanatban. Ahogyan a költő mondja: „Nincs feloldás, enyhülés.” Ahogy egy tragédiában illik is.
Az előadásra jegyet váltani 20, illetve kedvezményesen (diákoknak, nyugdíjasoknak) 10 lejért a színház pénztárában lehet nyitvatartási rend szerint (szeptember 3-ától keddtől péntekig 11-17 óra között, illetve egy órával az előadások előtt).