Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2013.01.16.

Diákprogram és képzési tervek a Szigligeti Társulatnál

A közeljövőben sorra kerülő, az évadot kiegészítő programokról, illetve a színművészeknek tartandó képzésekről esett szó a Szigligeti Színház keddi sajtótájékoztatóján.

Elsőként Szabó K. István, a Szigligeti Társulat művészeti igazgatója beszélt az Iskola a színházban, színház az iskolában elnevezésű program újabb állomásáról: a Csongor és Tünde elmúlt évadbeli bemutatása után most Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című színművének és Örkény egypercesei közül néhánynak a felhasználásával hoznak létre rövid jeleneteket a középiskolás diákokból és egyetemistákból álló csoportok egy-egy színművész vezetésével. Ezeket majd összefűzve, egy előadás keretében mutatják be a színház világnapján, március 27-én. Szabó K. elmondta, nem az a cél, természetesen, hogy egy egységes előadást hozzanak létre, hanem, hogy a közös gondolkodás és alkotómunka eredményeit együtt mutassák be az érdeklődőknek a diákok.

A művészeti igazgató szót ejtett még a társulat tagjainak szóló képzési tervekről is. Mint mondta, az elmúlt évadban a beszédtechnika fejlesztésére helyezték a hangsúlyt, ennek megfelelően a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója, Papp Márta tartott egy mesterkurzust a színművészeknek, idén improvizáció és játéktechnikák támakörben tart majd képzést egy vendégelőadó.