Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2024.03.15

Két próbafolyamat kezdődött a héten

Egy nap különbséggel kezdte meg az évad két utolsó produkciójának próbafolyamatát a két rendező, Zsótér Sándor és Novák Eszter. Zsótér nagyszínpadi, Novák pedig stúdióelőadással készül az áprilisi bemutatókra.

 

A Szigligeti Társulat művészeti vezetője, Novák Eszter Jászai-díjas rendező Kaktuszvirág címmel alkot szórakoztató, szerelmi bonyodalmakban bővelkedő vígjátékot a Transilvania Színpadra. A szöveget Pierre Barillet és Jean Pierre Gredy színdarabja alapján Abe Burrows írta, magyarra Zöldi Gergely fordította. A jól ismert történetnek ez nem a musical-verziója, bár zenés-táncos jelenetekből így sem lesz hiány. Stephanie szerepében Fodor Rékát láthatjuk majd. A bemutató április 19-én lesz a stúdióban.

Kaktuszvirág

Szereplők:

Stephanie: Fodor Réka, Hunyadi István, Kocsis Anna, Scurtu Dávid, Szabó Eduárd, Csatlós Lóránt, Kovács Enikő, Tasnádi-Sáhy Noémi

 

Rendező: Novák Eszter

Díszlet: Fodor Viola

Jelmez: Bajkó Blanka Alíz

Dramaturg: Zöldi Gergely

Koreográfus: Bóbis László

Ügyelő: Vajda Bogi

 

A Kossuth- és Jászai-díjas Zsótér Sándort nemcsak rendezőként, de színészként is jól ismerheti a közönség, hiszen színházi munkái mellett olyan filmekben is szerepelt, mint például A viszkis vagy az Oscar-díjas Saul fia. Most a Szigligeti Társulattal Lewis Carroll művéből, a Varró testvérpár fordítása nyomán, Aliz kalandjai Csodaországban címmel készít nagyszínpadi előadást, amelynek bemutatójára április 27-én kerül sor a Szigligeti Színház nagyszínpadán. Alizt Trabalka Cecília alakítja.

Aliz kalandjai Csodaországban

Szereplők: Trabalka Cecília, Balogh Attila, Szotyori József, Firtos Edit, Dimény Levente, Tőtős Ádám, Kocsis Gyula, Ilyés Klaudia, Tóth Tünde, Nagy László Zsolt

Rendező: Zsótér Sándor

Fordító: Varró&Varró

Dramaturg: Ungár Júlia

Díszlettervező: Ambrus Mária

Jelmeztervező: Benedek Mari

Szcenikus: Szalai József

Ügyelő: Joó Emília

Súgó: Țentea Katalin

 

Jegyek a bemutatókra és az azokat követő előadásokra már kaphatók jegypénztárunkban, illetve a szigligeti.biletmaster.ro honlapon.