Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2023.12.11

Hatvanadik alkalommal játszottuk a Bányavirágot

Hatvanadik alkalommal játszotta társulatunk a Bányavirág című előadást december 9-én, szombaton este a Transilvania Színpadon. A Székely Csaba sziporkázóan humoros és megdöbbentően tragikus szövegéből készült előadást Hunyadi István ihletett rendezésében 2016 augusztusában mutattuk be, és azóta töretlen népszerűséggel fut.

A 60. előadást követően a rendező intézett rövid, személyes hangvételű beszédet a közönséghez, megidézve azokat az embereket, akik az elmúlt években munkájukkal, játékukkal hozzájárultak a produkció sikeréhez. A tapsrendnél színpadra hívták Pitz Melindát is, aki 56-szor játszotta Ilonka szerepét. A színészek két fényképet tartottak a kezükben a meghajlásnál: Ababi Csilla fiatalon elhunyt színművészünkét, aki korábban Irmát alakította, illetve Vajda Zoltán ügyelő portréját, aki nemrég tragikus balesetben vesztette életét. „Mindenki munkája benne van ebben az előadásban, és ez érződik az önök szeretetéből is” – fogalmazott Hunyadi István rendező. Hozzátette: a szakmában azt szokták mondani, a színház nem sport, tehát nem az számít, hány előadást ért meg egy-egy produkció, de a Bányavirág esetében a minőség találkozik a mennyiséggel.

A taps után nézőinkkel, meghívottainkkal, támogatóinkkal és a sajtó képviselőivel közösen koccintottunk, megkóstoltuk a jubileumi Bányavirág-tortát, közben pedig a falra vetített képek segítségével emlékeztünk vissza az előadás elmúlt hét évére.