Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2023.06.08

Szakmai beszélgetések a Miniévad előadásai után

Kritikus Órákat, vagyis szakmai beszélgetéseket szervezünk az alkotók és a színházi szakma képviselőinek részvételével a Miniévad néhány előadását követően.

 

A Kritikus Órák programja a következő:

  • Június 13., kedd, a 19:00 órakor kezdődő Magyarosaurus Dacus után a páholyelőcsarnokban. A beszélgetést vezeti: Hausmann Cecília teatrológus.

  • Június 14., szerda, a 19:00 órakor kezdődő Én, a féreg után a Transilvania stúdió előcsarnokában. A beszélgetést vezeti: Karsai György színháztörténész, egyetemi tanár.

  • Június 15., csütörtök, a 19:30-kor kezdődő Játék a kastélyban után a Transilvania stúdió előcsarnokában. A beszélgetést vezeti: Kelemen Roland dramaturg, a Színház folyóirat munkatársa.

  • Június 16., péntek, a 19:00 órakor kezdődő Figaro házassága, avagy egy őrült nap után a páholyelőcsarnokban. A beszélgetést vezeti: Karsai György színháztörténész, egyetemi tanár.

  • Június 17., szombat, a 18:00 órakor kezdődő A Schmürz után a Transilvania stúdió előcsarnokában. A beszélgetésen az aznapi előadás mellett a Nagyvárad Táncegyüttes másik két produkcióját, a Mindenki hagyományát és az Istenest is górcső alá veszik a résztvevők. Vezeti: Szalay Tamás táncművész, koreográfus, a Magyar Táncművészek Szövetségének ügyvezető titkára.

A szakmai beszélgetésekre szeretettel várjuk az érdeklődő közönséget.