Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2013.02-04

Új közönség előtt

Új közönség előtt lép fel február 26-án a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese, ugyanis most nyílik először lehetősségük arra, hogy végre Szilágy megye székhelyén, Zilahon is bemutatkozzanak.
Február 26-án, kedden 13 órától a gyerekeket, este 18 órától pedig a felnőtteket szeretnék becsalogatni a Szakszervezetek Művelődési Házának széksorai közé.
A gyerekek számára Bambuc ördög című táncos mesejátékukkal készülnek, míg a felnőtteknek egy felnőttmesével szeretnének kellemes és tartalmas kikapcsolódást nyújtani. Mindkét előadás Tamási Áron írásai alapján készült, illetve került színpadra.
A Bambuc ördög egy különleges látvány- és ritmuselemekkel tarkított vidám, zenés, néptáncos mesejáték, melynek nem titkolt céljai közé tartozik, a gyermekekhez közelebb hozni a néptáncot és a népzenét. A Tamási Áron azonos című novellájából született ötlet alapján a gyerekek egy a pokol és a földi lét közötti szellemutazásnak lehetnek tanúi. Ebben az előadásban a dél-afrikai bányászok táncai ötvöződnek sóvidéki néptáncokkal
A Fekete Sáfrán című, felnőttmese, melyet ugyanaznap este 18 órától fognak bemutatni, egy történet arról, hogy az ember életének fontos pillanataiban választások elé kerül, s az ilyenkor hozott döntések lehetnek jók vagy rosszak egyaránt. Ha nem jó a döntés, az ezzel járó próbatételeket ki kell állni, a sorssal szembe kell nézni, és az igazságnak győznie kell. Viszont nem kell erőltetni azt, amihez nincs meg a kölcsönös akarat.
Mindkét előadás helyszíne a Zilahi Szakszervezetek Művelődési Háza. Jegyeket váltani február 11-től a Művelődési Ház titkárságán lehet, a ház földszintjén.