Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 3013.01-11

Fekete Sáfrán a Magyar Kultúra Napjának alkalmából

Lassacskán negyed százada annak, hogy január 22-én a magyar kultúra napját ünnepeljük. Tesszük ezt annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.
Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések ilyenkor alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, s hogy felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. E napon nemcsak országszerte, hanem világszerte - a magyarok által lakott vidékeken - számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak.
A Szigligeti Színház a Nagyvárad Táncegyüttes Fekete Sáfrán c. előadásával szeretné megajándékozni közönségét az emléknap tiszteletére. Az előadásra ingyenes helyjegyeket váltani - korlátozott számban - a Szigligeti Színház jegypénztárában lehet!
A Szigligeti Színház által felajánlott ünnepi előadásra 2013 január 22-én, kedden este 19 órától szeretettel várja nézőit a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese.