Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2013.01-09

Ismét beindul a táncház Nagyváradon?

Az évek során Nagyváradon kisebb-nagyobb próbálkozások voltak már egy rendszeresen működő táncház létrehozására, de valami oknál fogva mindegyik próbálkozás kudarcba fulladt
A Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese és a Partiumi Keresztény Egyetem most közös együttműködésben havi rendszerességgel működő táncházat indít, havonta különböző tematikával.
Egy kis ízelítő a havi rendszerességgel megrendezésre kerülő táncházak témáiból: februárban Farsangi táncház, márciusban Forradalmi táncház lesz, áprilisban pedig Húsvéti táncházba jöhetnek a népzene és néptánc-kedvelők. A legelső alkalom arra, hogy a régi és az új táncházasok, találkozhassanak, az az Újévi s egyben nyitó táncház lesz, melyre január 17-én kerül sor. Az ünnepi nyitó táncház alkalmával az Üsztürü zenekar húzza majd a talpalávalót. A későbbi táncházak állandó zenekara a Soroglya lesz, a Nagyvárad Táncegyüttes zenekara. További részleteket a következő napokban közlünk. Kísérjék figyelemmel híreinket, illetve a Nagyvárad Táncegyüttes facebook oldalát.