Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2019.01.28

Táncművészek az iskolában

Ki vagy te, táncszínház? címmel új nevelési programot indított útjára a Nagyvárad Táncegyüttes, melyben a fiatalokat kívánják a táncszínház műfajával megismertetni. Az előadást első ízben az Ady Endre Elméleti Líceum két osztálya láthatta a mai napon, de a kör a későbbiekben bővülni fog A tervek szerint több osztály, sőt több iskola is részt vesz majd a későbbiekben az ismeretterjesztő programban.

Az előadás fő célkitűzése, hogy bárki számára elérhetővé, testközelibbé és értelmezhetőbbé tegye a táncszínházi előadásokat. E szűk 50 perc alatt a Nagyvárad Táncegyüttes jelenleg műsoron levő előadásainak koreográfiáiból is láthatnak részleteket, melyeket nyílt beszélgetések követnek a résztvevőkkel közösen. Egyfajta beavatás történik, mely közben az előadó és néző közti tabukat, falakat feszegetik az előadók. Improvizációs játékok és kompozíciós feladatok mentén a nézők betekintést nyerhetnek a különböző táncszínházi műfajok sajátosságaiba, alkotói munkamódszerekbe, mindabba, amit ma „kortársnak” nevezünk.    

Az előadás rendező koreográfusa Györfi Csaba és a társulat tagjai, előadói pedig Brugós Sándor Csaba, Györfi Csaba, Joó Renáta, Kacsó Bálint, Kerekes Dalma, Tőkés Imola.