Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2018.12.10

Nagysikerű bemutató zajlott a színházban

Szombaton mutatta a be a Nagyvárad Táncegyüttes a Népek tengere című produkcióját, melyet nagyon nagy lelkesedéssel és vastapssal jutalmazott a nagyváradi közönség.

A táncosok rengeteg munkát és szeretetet fektettek a műsor elkészítésébe. Az előadás előkészületei több szakember bevonásával zajlottak. A több hónapos munkafolyamat az előadás rendező-koreográfus párosa Sánta Gergő és felesége Sánta-Bíró Anna vezetésével zajlott, akik mellett azonban koreográfusként ott állt Fundák Kristóf és szakmai alkotótársa felesége, Fundák- Kaszai Lili is, valamint Appelshoffer János és Rémi Tünde, akik mind a magyar táncszakma köz- és elismert alkotói, táncművészei.

Több új arccal is találkozhattak a nézők a színpadon, hiszen több meghívott vendégművész is szerepel az előadásban, így Puskó Márton felvidéki, Tornalján élő prímás, aki nem csupán hegedűn, hanem dudán is játszik az előadásban és Herédi Zsombor harmonikaművész, akit a Fölszállott a páva - az MTVA és a Hagyományok Háza televíziós népi tehetségkutató versenyéből ismerhetett már meg a közönség. De nemcsak a Nagyvárad Táncegyüttes zenekara, hanem tánckara is bővült az előadás kedvéért, így váltak a társulat tagjaivá Drimba Máté és Móricz Bence békéscsabai táncművészek.

Az előadást legközelebb 2019. január 29-én, kedden 19 órától láthatja majd a közönség a Szigligeti Színházban. Az előadás létrejöttét támogatta a Nemzeti Kulturális Alap és a Bethlen Gábor Alap. Az előadás jegyei már megvásárolhatók a Szigligeti Színház jegypénztárában valamint a www.biletmaster.ro oldalon.