Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2018.11.20

Folyamatos mozgásban a Nagyvárad Táncegyüttes

A november programokkal sűrűn tűzdelt hónap a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese számára. Miközben zajlanak az együttes új néptánc-előadásának munkálatai, kiszállások sora osztja szakaszokra a színfalak mögött zajló előkészítő munkát.

A Sánta Gergő koreográfus neve által fémjelzett Népek tengere című néptáncelőadás – melynek előbemutatóját október 26-án láthatta a nagyváradi közönség –, december 8-án, a színház nagyszínpadán is bemutatásra kerül majd. Azonban mielőtt beköszöntene a december az együttes programnaptára még sok meglepetést rejteget a nézők számára ebben a hónapban is. Holnap este hét órától újra látható lesz a Szigligeti Stúdióban - a szintén októberben bemutatott - Jorge Luis Borges Márk evangéliuma című novellája alapján színpadra állított - Idegen című táncszínházi passiójáték, melyet Györfi Csaba rendezett és koreografált. Az előadás bár nemrég került bemutatásra, már a Magyar Táncművészek Szövetségének 70 éves fennállását ünneplő Gálaműsorába is meghívást nyert, így november 23-án, pénteken a budapesti közönség is megnézheti a passiójáték egy részletét.

Ezt követően az együttes Zilahra utazik, hogy Szerefi Ilona népdalénekes Aranyos Szegelet című önálló előadóestjét mutassa be a helyi közönség előtt. November végén pedig a Barbárok és az Ütközések című előadások tájolására kerül sor Magyarországon. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a fent említett táncszínházi előadások közül a Györfi Csaba rendezte Barbárok című darabot november 28-án a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban mutatják majd be, ezt követően pedig másnap az Ütközéseket játsszák Egerben a Gárdonyi Géza Színház színpadán.