Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2018.05.25

Kettős bemutató Nagyváradon

Hétfőn, május 28-án 17 és 19 órai kezdéssel Nagyváradon is bemutatják a Hídavatást a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttesének projektje eredményeként létrehozott ifjúsági előadást. A projekt célja - melynek lebonyolítása Bihar megye vidéki középiskoláival való szoros együttműködésben zajlik - egy a Bihar megyei amatőr néptáncegyüttesek bevonásával létrehozandó előadássorozat színpadra állítása Arany János balladáiból, a „Színház az iskolában, iskola a színházban” elnevezésű nevelési program keretén belül. A programnak hat város Nagyszalonta, Belényes, Érmihályfalva, Székelyhíd, Margitta, és Nagyvárad biztosít helyszínt, amelyekben a projekt párhuzamosan kerül lebonyolításra.

Az előadássorozat negyedik eseménye, a Hídavatás nagyváradi bemutatója.

 Nagyváradon és környékén a Szigligeti Színház partnere a program megvalósításában a nagyváradi Csillagocska Néptáncegyüttes, a borsi Galagonya Néptáncegyüttes, a biharszentjánosi Szentjánosbogár Néptánccsoport, a szalárdi Pitypang Néptánccsoport, a mezőtelegdi Pacsirták Néptánccsoport, a székelyhídi Zajgó Néptánccsoport, a Paptamási Gilice Néptánccsoport illetve a bihardiószegi Szömörce Néptánccsoport. Az előadásban közreműködnek még a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum és a margittai Horváth János Elméleti Líceum diákjai is.

Az előadás elkészítésén a Szigligeti Színház munkatársai közösen dolgoztak együtt. A diákok munkáját Firtos Edit és Fodor Réka színművésznő segítette, a táncok összeállítása Forgács Zsombor, Brugós Sándor, Vizeli Dániel, Szabó Enikő-Ágnes és Szabó Mercédesz, a gyermekjátékok összeállítása pedig Szerefi Ilona munkáját dícsérik. Az esemény megvalósításáért mintegy százhetven fő dolgozott együtt.

A Hídavatás elnevezésű projekt eredményeként megszületett előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Az előadás jegyei megvásárolhatók a Szigligeti Színház jegypénztárában valamint a www.biletmaster.ro oldalon.