Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2018.05.18

Hídavatás a Nyíló Akácon

Harmadik állomásához érkezett a Nagyvárad Táncegyüttes Hídavatás elnevezésű projektje, amely az előadás érmihályfalvi bemutatója lesz a Nyíló Akác fesztivál keretében.

Érmihályfalván a Szigligeti Színház partnere a program megvalósításában a Nyíló Akác Néptánccsoport, a Monospetri Bábota Néptánccsoport, az Érsemjéni Ezüstperje Néptánccsoport, valamint az Érkörtvélyesi Rakottya Néptánccsoport.

Az előadásban résztvevő táncosok sóvidéki- és mezőpaniti táncokat, az Érmihályfalvi Mezőgazdasági Líceum diákjai pedig Arany János A tudós macskája című balladáját a mutatják majd be az Érmihályfalva főterén felállított szabadtéri színpadon.

Az előadás elkészítésén a Szigligeti Színház munkatársai közösen dolgoztak együtt. A diákok munkáját Lélek Sándor Tibor bábszínművész segítette, a táncok összeállítása pedig Rácz Lajos és Laczikó Zita munkáját dícsérik. 

A Hídavatás elnevezésű projekt eredményeként megszületett előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.