Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2018.04.19

Idegen, MAFESZT és Vakfolt

A Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese folytonos mozgásban van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy miközben sorozatban tesznek eleget a meghívásoknak, egyszerre két előadás elkészítésén dolgoznak lázasan a táncosok. Pár napja még az Egri Gárdonyi Géza színpadán játszottak, de holnap már a szatmári MAFESZT közönsége várja, hogy nekik tapsolhasson. Tegnap zajlott az ősszel bemutatandó előadás, az Idegen nyílt próbája, de jövő héten, szerdán újra nyílt próbára invitálják majd az érdeklődőket, akik a Vakfolt című előadás főpróbáján vehetnek majd részt.  

- Akik a tegnapi napon ellátogattak a Szigligeti Stúdióba egy munkamódszerről kaphattak képet, egy munkafolyamatnak lehettek a tanúi, együtt gondolkodhattak az alkotókkal és a táncművészekkel. A nyílt próba során - mely az IDEGEN című előadás megszületésének első fázisába nyújtott betekintést – a táncosok Márk evangéliumának történetből kiindulva fogalmaztak meg bizonyos érzeteket és viszonyokat a kortárs tánc nyelvén. A nyílt próbát Györfi Csaba koreográfus vezette, közreműködtek Brugós Sándor Csaba, Kacsó Bálint, Kerekes Dalma és Tőkés Imola táncművészek.

Az április 25-én, szerdán tartandó főpróba alkalmával immár Tőkés Imola Vakfolt című előadásának kész változatát nézhetik majd meg a nézők 19 órai kezdettel a Szigligeti Stúdióban.