Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2018.03.06

Hídavatás

A Hídavatás a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttesének projektje, melynek lebonyolítása Bihar megye vidéki középiskoláival való szoros együttműködésben zajlik. A projekt célja egy a Bihar megyei amatőr néptáncegyüttesek bevonásával létrehozandó táncszínházi előadás színpadra állítása Arany János balladáiból, a Színház az iskolában, iskola a színházban elnevezésű nevelési program keretén belül. Nagyszalontán a Szigligeti Színház partnere a program megvalósításában az Arany János Elméleti Líceum.

A Nagyvárad Táncegyüttes művészei a vállalkozó kedvű fiatalokkal közösen a néptánc, a népzene és a népi játékok felhasználásával tesznek kísérletet arra, hogy színpadra álmodják Arany János balladáinak hangulatát, így állítva emléket a 200 éve született költőóriásnak.

Az előadássorozat első eseménye, a Hídavatás Nagyszalontai bemutatója lesz, 2018. március 14-én, 17 órai kezdéssel, melynek a Nagyszalontai Zilahy Lajos Művelődési Ház ad majd otthont.  Az előadásban közreműködnek a Toldi Néptáncegyüttes és a Galagonya Néptáncegyüttes táncosai, valamint a Nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum diákjai.

A Hídavatás elnevezésű projekt támogatója a Bethlen Gábor Alap.