Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2015.05.08.

Programkavalkád az első Infinite Dance Fesztiválon

Idén első alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház és a Nagyvárad Táncegyüttes az Infinte Dance tánc- és összművészeti fesztivált. A május 19-24 között megrendezésre kerülő eseménysorozatban neves hazai és külföldi társulatok előadásai mellett olyan kiegészítő programokra kerül sor, amelyekben a főszerep természetesen a táncé.

A hagyományteremtő szándékkal útjára indított Infinite Dance Festival hat napja alatt Nagyvárad lesz a tánc fővárosa, hiszen a fellépő hivatásos táncegyüttesek mellett a szervezők a város amatőr tánccsoportjait, valamint a régió táncművészeti főiskolásait is bevonják a közös ünneplésbe. A fesztivál tulajdonképpeni helyszínein túl, a szervezők terve szerint a tánc belakja majd az egész várost: az esemény ugyanis közös utcai táncolással kezdődik, május 19-én fél tizenkettőtől a Szent László hídon.

A hét folyamán koncertekre és slam poetry-estre is sor kerül: 19-én a Flynotes zenekar, 21-én slam poetry-válogató, 23-án pedig a Mujko Orchestra előadása várja az érdeklődőket a Moszkva Kávéházban.

Az eseményről további információkat az idf.szigligeti.ro oldalon, valamint az esemény facebookján (https://www.facebook.com/InfiniteDanceFestival) találhatnak.

(fotó: Marcali Gábor: Győri Balett - Carmina Burana)