Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2015.04.23.

Sajtótájékoztatón ismertették a Nagyvárad Táncegyüttes májusban meszervezésre kerülő táncfesztiválját

A sajtótákékoztató helyszíne a Szigligeti Stúdió volt, témája pedig a 2015. május 19-24. között megrendezésre kerülő IDF – Infinite Dance Festival (nemzetközi tánc- és összművészeti fesztivál), amelynek házigazdája a Szigligeti Színház és a Nagyvárad Táncegyüttes.
Az idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megszervezésre kerülő Infinite Dance Festival célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai kulturális érdeklődésben elhanyagolt tánc- és mozgásművészet lehetőségeire és műfaji sokszínűségére. A fesztivál hat napja alatt a Szigligeti Színház a Kárpát-medence jelentős műhelyeit és előadásait látja vendégül, a fellépő neves társulatok mellett pedig a táncművészeti főiskolák is megmutatkozási lehetőséget kapnak.
Az Infinite Dance Festival a mozgásművészeti hagyományokat progresszív szemléletben közelíti meg, így a programsorozatban néptánc, balett és kortárs műfajok is helyet kaptak. A hazai és külföldi társulatok produkciói mellett a szervezők olyan kiegészítő programokat (kiállítások, vetítések, performanszok) biztosítanak, amelyek a város lakosságát is bekapcsolják a kulturális és társadalmi sokszínűségről szóló párbeszédbe. Így, a Szigligeti Színház nagy- és stúdiótermében bemutatásra kerülő előadások mellett utcai megmozdulásokra, workshopokra, közönségtalálkozókra is sor kerül majd.