Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2014.11.10.

Kiállítás a Szigligeti Színházban

Vasárnap este 18 órakor nyitották meg A Kós Károly Egyesülés erdélyi vándoriskolásai címmel azt a kiállítást, mely a Héttorony Fesztivál keretében érkezett Nagyváradra. A kiállítás, melynek a Szigligeti Színház, első emeleti páholyelőcsarnoka ad otthont november 9. és 20.-a között látogatható. A megnyitón Bogos Ernő építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja elmondta, hogy a kiállítás képei tulajdonképpen Makovecz Imre életművének a hozománya, hiszen a köré csoportosuló mesteriskola tanulóinak, mestereinek, alkotóinak a műveiből összeállított dokumentációt láthatják az érdeklődők.

Néhány szó a Kós Károly Egyesülésről és Vándoriskoláról

Az Egyesülés célja, hogy a szabad szellemi élet kibontakozásának intézményes keretet biztosítson. Ezért az Egyesülés egy építész mesteriskolát (Vándoriskolát) és egy szabadiskolát hozott létre. Az alapítók meggyőződése, hogy korunkban a szabad szellemi élet legjelentősebb forrása a Rudolf Steiner alapította szellemtudomány. „Az Egyesülés egyik legfontosabb törekvése, hogy nyitott maradjon a társadalom minden egészségesen és elfogulatlanul tudó, jóakaratú polgára számára, vagyis képes legyen kapcsolatot tartani belső szellemi forrása és a nyilvánosság között.” - Makovecz Imre
A kiállítás mindenki számára nyitott, és ingyenesen látogatható, akik jegyet váltanak a színház előadásaira a fentebb megnevezett időszakban, azaz november 9. és 20. között.