Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2014.10.31

Weöres Sándor Rockandroll

Weöres Sándor Rockandroll c. táncos, zenés előadással zárul a Héttorony fesztivál. Novák Péter főszereplésével november 9.-én este 19:00 órától tekinthetik meg az előadást a Szigligeti Színházban.

Jegyeket egységes áron 10 lejért lehet váltani a Szigligeti Színház jegypénztárában a szokásos nyitvatartás szerint keddtől péntekig 11-17 óra között, valamint egy órával a koncert előtt a helyszínen.

 

Weöres Sándor Rockandroll

 

Társulatunk 2014. január 22-én mutatta be a Művészetek Palotája Fesztivál Színházban legújabb 90 perces gyermek produkcióját, a Weöres Sándor Rockandroll-t. Az előadás a Weöres emlékév lezárása okán született, ez egyben a költő halálának 25. évfordulója is volt. A darab Weöres Sándor azon szövegeiből építkezik, amelyeket mi is sokszor hallottunk gyermekkorunkban, és a mai napig ismerősen csengenek a fülünkben. Az ismert sorok új ruhát öltöttek, a kiváló zenészek igazi rocksztárrá változtatták Weöres Sándor szelíd figuráit. A zenekari részek kiegészítéseként 2 táncművész teszi még színesebbé az előadást. Az átváltozó-művész táncosok pillanatok alatt képesek a világ legkülönfélébb népeit és kultúráit a színpadra varázsolni, és megmutatni, hogy valójában nem is különbözünk egymástól annyira.

 

„Itt van minden nemzet apraja-nagyja, szabadon gyakorolva faji, nemi, etnikai, vallási meggyőződését. Álompolgári ismeretek alapfokon, a flóra és fauna, tűz, víz, föld, levegő, az éltető négy elem mellett.” - Novák Péter

 
Előadják:

Novák Péter – rendező, játékmester

 
Zenészek
Braun László
Küttel Dávid
Molnár Balázs
Nyíri Sándor

Szokolay Dongó Balázs

 
Táncosok
Lengyel Szabolcs

Pótor Katalin