Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2014.10.31

Nagyváradi bujdosók koncert

A Héttorony fesztivál első fellépője az Etnofon Zenei Társulás, amely November 8.-án este 20:00 órától lép fel a Queens Music Pub-ban a Nagyváradi bujdosók c. koncertjükkel.

Jegyeket egységes áron 10 lejért lehet váltani a Queens Music Pub-ban illetve a Szigligeti Színház jegypénztárában a szokásos nyitvatartás szerint keddtől péntekig 11-17 óra között, valamint egy órával a koncert előtt a helyszínen.

 Etnofon Zenei Társulás:

Az Etnofon Zenei Társulás 1994-ben alakult Kiss Ferenc kezdeményezésére, aki azt megelőzően a nagy múltú Vízöntő és a világhírű Kolinda együttes egyik meghatározó személyisége volt. Társaival olyan markáns, autonóm zenei stílust alakított ki, amely a modern ember bonyolult élmény- és érzelemvilágát tükrözi, de kihallhatók belőle egy ősibb, „édeni” létforma fontos üzenetei is. Dalaik, hosszabb lélegzetű kompozícióik minden esetben a tradicionális magyar folklór motívumaira épülnek, így a korszerű elektronika használata mellett nagyon fontos szerepet kapnak muzsikájukban az akusztikus népi hangszerek, a hagyományos játék és díszítéstechnikák.

Tagok:
  • Babos Károly – ütőhangszerek
  • Huszár Mihály – basszusgitár, ének
  • Kiss Ferenc – hegedű, ének
  • Küttel Dávid – szintetizátor, harmonika, ének
  • Szokolya Dongó Balázs – fúvós hangszerek

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=IBSjnpAz5wc

 

Tekintse meg az együttes facebook oldalát: