Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2014.05.09.

Bemutató május 16-án

„Ingyen cirkusz! Ingyen cirkusz! Mindenki, mindenki ott legyen! – Aki nem vak, aki él, aki mozog, mindenki, mindenki! – Az előadás díjtalan! Az előadás díjtalan!
„Mindenki, mindenki, mindenki” (...)” – hangzik az előadás elején, mely a Szigligeti Színház két társulatának közös munkájából születik, hiszen egyaránt szerepelnek benne a Szigligeti Társulat színészei és a Nagyvárad Táncegyüttes táncosai.
A törénet kulcsfigurája Remike, aki fantasztikus mutatványokkal kápzáztatja el a közönséget, és arról tulajdonságáról vált nevezetessé, hogy egyáltalán nem volt szíve. Mivel ő a cirkusz egyetlen női tagja, nem meglepő, hogy az összes férfi szerelmes belé és bármit megtennének, hogy kegyeibe férkőzhessenek. A történet szereplői között van Isten, Belzebub - az ördög, angyal, pap, bohóc, díjbirkózó, főügyész, orvos, sorozótiszt, lakáj, sekrestyés, bíró és rab, tehát emberek és ember felettiek –
ahogyan a cirkusz is.
Az előadás zenei vonalát Mozart egyik legismertebb és legelismertebb, ugyanakkor legtitokzatosab műve a Requiem képezi, melyhez közismerten sok legenda fűződik.
A bemutatóra május 16-án, azaz jövő hét pénteken kerül sor 19:00 órától, melyre szeretettel várjuk nem csak a Szigligeti-bérlettel rendelkező nézőinket, hanem minden kedves nézőt, aki szeretne részt venni A VILÁGCIRKUSZ bemutató előadásán. A darab rendező-koreográfusa Juronics Tamás, Kossuth–díjas koreográfus, dramaturg Bodolay Géza Jászai Mari–díjas színházi rendező, egyetemi oktató, színházigazgató. Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Bianca Imelda Ieremias, képzőművész és designer. Azelőadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.
Jegyeket váltani a bemutatóra illetve az azt követő előadásokra, a Szigligeti Színház jegypénztárának szokásos nyitvatartási rendje szerint, keddtől péntekig 11:00 és 17:00 óra között, valamint egy órával az előadások előtt lehet.