Hírarchívum / Lilliput Társulat


Hírarchívum / Lilliput Társulat 2023.10.03

Kovax koncertezik a FUX Fesztivál keretében

Nagyváradon koncertezik Kovács Péter, azaz Kovax, Presser Gábor és Zorán zenekarának állandó tagja, a Retro páholy előadás-sorozat zenei vezetője. Az 55 esztendős zenész 33 éve vándorolt ki az országból, és erős szállal kötődik Nagyváradhoz, azon belül is a bábszínházhoz, hiszen édesapja, Kovács György bábszínészként, rendezőként, fordítóként két évtizeden át, 1968 és 1990 között a bábszínház oszlopos tagja volt. Kovax most édesapja emléke előtt tisztelegve tér vissza gyerekkorának egyik legmeghatározóbb helyszínére, a Zöldfa utcai bábszínház falai közé. A rendezvény az október 7–13. között zajló Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiváljának, vagyis a FUX Fesztiválnak a második napján zajlik.
Október 8-án 8 órától immár kiforrott művészként, hírnévvel, megbecsüléssel, szakmai elismeréssel a tarsolyában tér vissza Nagyváradra, oda, ahol élete első, korai művészi hatásai érték.
A Jöjj vissza, vándor címet viselő, különleges zenei csemegének számító koncerten olyan vendégekkel lép a nagyváradiak elé, mint Antal István, a nagyváradi Magneton együttes frontembere, aki szintén rendelkezik bábszínházas kötődéssel, illetve Schneider Szilveszter, Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb session zenésze.

Jegyek kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztárában, illetve online a szokott webhelyen, a szigligeti.biletmaster.ro oldalon.