Hírarchívum / Lilliput Társulat


Hírarchívum / Lilliput Társulat 2019.10.06

Döntött a zsűri a IV. Fux Feszten

Díjkiosztóval és előadással zárult a IV. Fux Fesztivál Nagyváradon. A Fabók Mancsi Bábszínháza által bemuatott A háromágú tölgyfa tündére című előadás előtt Czvikker Katalin főigazgató és Botházy-Daróczi Réka művészeti vezető zárógondolatai után a zsűri kihirdette a fesztivál díjazott előadásait, társulatait.

 

Benedek Elek (külön)-díjak a fesztiválon

Benedek Botond, a szakmai zsűri tagja három különdíjat ítélt oda:

Lukács Emőke számára, a Tomcsa Sándor Színház udvarhely Bábműhely által bemutatott Béka-királykisasszony című előadásban nyújtott alakításáért;

Stéfán Bodor Mária számára, a Szigligeti Színház Lilliput Társulat által bemutatott Túl a Maszat-hegyen című előadásban nyújtott alakításáért;

valamint a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella Bábtagozat számára a Szélszabadító című előadásban nyújtott kollektív munkáért.

 

A pedagógus- és gyerekzsűri díjazottjai

A IV. Fux Feszt – Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiváljának gyerekzsűrije, Keresztes-Nagy Boróka és Keresztes-Nagy Ágota díjban részesítette az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház társulata által bemutatott Volt egyszer egy…  című előadást.

A pedagógus-zsűri (Szatmári Ildikó, Pető Csilla, Rusz Csilla) a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella Bábtagozata által bemutatott Szélszabadító című előadást díjazta.

 

A szakmai zsűri díjazottjai

A fesztivál szakmai zsűrije (Asbóth Anikó, Benedek Botond, Papp Tímea) a legjobb látványnak járó Fux Pál-díjjal jutalmazta a Cimborák Bábszínház társulata által bemutatott A halhatatlanságra vágyó királyfi című előadást.

A legjobb alakítás díját Lukács Emőke, a Tomcsa Sándor Színház Udvarhely Bábműhely által bemutatott Béka-királykisasszony című előadásban nyújtott alakításáért nyerte el.

A legjobb előadásnak járó díjat pedig az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház társulata vihette haza az általuk bemutatott Volt egyszer egy…  című előadásért.

A szervezők gratulálnak és további gyümölcsöző munkát kívánnak a díjazottaknak!