Hírarchívum / Lilliput Társulat


Hírarchívum / Lilliput Társulat 2019.10.04

IV. Fux Feszt: túl a felén

Az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja második napján, szerdán a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella Bábtagozata a Szélszabadító című előadással, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház A halhatatlanságra vágyó királyfival, a szlkelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Udvarhely Bábműhelye a Béka-királykisasszonnyal; a pécsi MárkusZínház a Grand Hotel című előadással lépett színre. Csütörtökön a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház hozta el a Hókirálynő cmű produkciót, a Sziglogeti Színház Lilliput Társulat az Én, a kis herceget, a zalaegerszegi Griff Bábszínház a Kézzel-lábbal babaprodukciót, a nagyváradi Trupa Arcadia szintén babáknak szóló Omulet előadását, a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház a Volt egyszer egy...-et, Fabók Mancsi Bábszínháza az Azért a kis bolondságért című pajzán történetet hozta el, valamint a Marosvásáhelyi Művészeti Egyetem hallgatóinak előadását is megtekinthette a közönség. Az este az alkotókkal, zsűritagokkal, illetve szakmai hozzászólókkal folytatott kerekasztal-beszélgetéssel zárult.

A fesztivál hátralevő két napjában fellép a Griff Bábszínház újabb babaelőadásokkal, a kolozsvári Puck Bábszínház, az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház, Markó-Valentyik Anna, valamint a Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film kar, kortárs színház mesteris zakosai.
Az esemény zárónapján a Bozsik Yvette Társulat mutatja be a Bogarak című produkcióját, ezután a debreceni Vojtina Bábszínház hozza el legújabb előadását, A csizmadia, a szélkirály és a nyúlpásztor esete címűt. A fesztivál záróelőadása előtt (Fabók Mancsi Bábszínháza: A háromágú tölgyfa tündére) a fesztivál ünnepélyes díjkiosztójára is sor kerül.

A fesztivál előadásaira jegyek a színház új helyszínen nyílt jegypénztárában, a Szigligeti Stúdióval szemben, a Moszkva utca 7. szám alatt válthatók. A 2019/2020-as évadban a következőképpen változik a színházi jegypénztár nyitvatartása:
Hétfő: zárva
Kedd, csütörtök: 10-19
Szerda, péntek: 13-19, valamint egy órával az előadások előtt. Emellett online, a www.biletmaster.ro oldalon is lehetséges jegyvásárlás.