410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Știri / Trupa Lilliput


Știri / Trupa Lilliput 2017.10.08

Fux Feszt III a ajuns la sfârşit

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Teatrelor de Păpuşi Profesioniste Maghiare din Transilvania, adică Fux Feszt, a luat sfârşit. În dimineaţa ultimei zile de festival, publicul a urmărit spectacolul „Poveşti populare maghiare”, prezentat de Trupa Arcadia din Oradea.

De la ora 11, în Sala Mare a teatrului, a urmat spectacolul de închidere a festivalului, „Istoria zborului”, prezentat de MárkuSzínház de la Pécs, respectiv decernarea premiilor.

Premianţii competiţiei sunt următorii:

Premiul juriului de copii a fost acordat Teatrului de Păpuşi Puck de la Cluj Napoca, pentru spectacolul „Mimorozart”.

Conform propunerii juriului, premiile directoriale au fost acordate actorului mânuitor de păpuşi Viktor Szabó J., pentru rolul jucat în spectacolul „Puiul şi bobocul” de Trupa Lilliput al Teatrului Szigligeti, respectiv spectacolului „Povestea unui pantof mut”, prezentat de trupa Teatrului Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc.

Premiul Paul Fux pentru cea mai bună scenografie a fost acordat, partajat, spectacolului „Mimorozart” al Teatrului de Păpuşi Puck de la Cluj Napoca, respectiv spectacolului „Despre flăcăul leneş” al Teatrului de Păpuşi Cimborák de la Sfântu Gheorghe.

Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost câştigat de Secţia de Teatru de Păpuşi Brighella al Teatrului de Nord Satu Mare, pentru spectacolul „După Michael Ende: Întâmplări despre castron şi lingură”. Totodată, spectacolul a fost distins şi cu premiul juriului de pedagogi.