Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2016.09.15

Kezdődnek a Máli néni próbái

Szeptember 14-én, szerdán vette kezdetét a Máli néni című vígjáték próbafolyamata. A 2016/2017-es évad második nagyszínpadi bemutatóját Koltai M. Gábor rendezi.

Füst Milán drámaszövege kalandos utat tett meg a szerzői hagyatéktól a magyar színpadokig: az első Nyugat-nemzedék jeles tagjának komédiájáról ugyanis évtizedekig nem tudott sem a színház, sem az irodalom. A nyolcvanas években felfedezett Máli néni ősbemutatójára 1984-ben került sor Budapesten, a darabot azóta töretlen sikerrel tűzik műsorukra a színházak.

Koltai M. Gábor 2000-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező szakán. Kőszínházakban és független társulatokkal egyaránt dolgozott, többek között Shakespeare, Goldoni, Kleist, Csehov, Füst Milán, Arthur Miller, Tamási Áron és Weöres Sándor darabjait állította színpadra. A Danton-ügyért 2007-ben elnyerte Budapest Színházi Díját a Legjobb Rendező kategóriában. Előadásai több fesztiválon szerepeltek, többek között a POSZT-on, az FNT-n, a TESZT-en és a brnói Theater World-ön.

Az előadás bemutatóját 2016 novemberére tervezi a Szigligeti Társulat. 

Szereposztás:

EGY VEZÉRIGAZGATÓ: Kardos M. Róbert

ALFONZ, a fia: Balogh Attila

TILDA, a lánya: Jerovszky Tímea

MÁLI NÉNI, egy szegény rokon:Csíky Ibolya

NOVÁK BÁCSI, a férje: Dobos Imre

MARGIT KISASSZONY, titkárnő: Pitz Melinda

HORVÁTH ÚR, egy könyvelő: Sebestyén Hunor

EGY REJTÉLYES KISGYEREK: Ababi Csilla