Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2016.06.19

Kisvárdai fesztiválszereplés Az esettel

Június 17-25. között zajlik a XXVIII. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja. A határon túli magyar színházak tekintélyes hagyományú seregszemléjén A mi osztályunk tavalyi elsöprő sikere után Az eset című kortárs drámával vendégszerepel  Szigligeti Társulat.

Az eset a Szigligeti Színház, Tomcsa Sándor Színház, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem közös drámapályázatának debüt-díját nyerte el 2015-ben. A Szíjártó Tímea Aletta által írt hétköznapi hősökről szóló darabjának bemutatóját tavaly a magyar dráma napján tartották. Az előadást Sardar Tagirovsky alkalmazta színpadra. A nagysikerű váradi előadás már számtalan fesztiválon részt vett, ezúttal pedig a Gáspár Tibor és Hámori Gabriella színművészekből,  Kántor Viola televíziós szerkesztőből, Kovács Dezső kritikusból, valamint Török Ákos színházi szakíróból álló szakmai zsűri előtt is bemutatkozik.

A XXVIII. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján határon túli és magyarországi társulatok csaknem két tucatnyi produkcióját láthatja a közönség, valamint a szakma képviselői. Az eseményeket kiegészítő programok kísérik, bemutatják többek között Szabó József Ódzsa Szigligeti Színház gondozásában megjelent életrajzi kötetét is. A zárógálára és díjátadóra június 25-én kerül sor.