Arhiva de știri / Ansamblul Nagyvárad


Arhiva de știri / Ansamblul Nagyvárad 2016.05.10

“Bărbaţi, femei, Fellini”, „Bolnavul închipuit” şi „Identitate”

Ce au în comun bărbaţii, femeile şi Fellini cu Moliere, şi ce înseamnă Identitatea în acest context?

Nu este o enumeraţie lipsită de sens: sunt titlurile spectacolelor invitate în perioada următoare.

Aşa cum deja v-am anunţat, următorul spectacol invitat, “Bărbaţi, femei, Fellini”, de Baletul din Miskolc, va avea loc marţi 17 mai, de la ora 19, pe scena mare a teatrului. În cadrul spectacolului de dans, care îl comemorează pe epocalul regizor italian de film Federico Fellini, dansatorii Baletului din Miskolc ne călăuzesc prin misterele relaţiilor între bărbat şi femeie. Cum ajung oamenii unul lângă celălalt? Ce putere îi determină să rămână împreună, şi de ce se distanţează? Ce relaţii se nasc din anxietate, teamă, neîncredere? Şi de unde vine acel lucru magic, numit iubire? Coregraful spectacolului este Kozma Attila, muzica este compusă de Giovanni Sollima, scenografia şi costumele sunt create de Zeke Edit, asistent-coreograf: Fűzi Attila.

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 19, GG Tánc din Eger va prezenta comedia de dans inspirată din opera mui Moliere, „Bolnavul închipuit”, în Sala Neagră a Studioului Szigligeti. Ultima operă a celui mai iubit scriitor francez de teatru din epoca clasicismului încă nu a fost abordată în acest fel de un teatru de dans. Arta şi viaţa lui Moliere se îmbină în această comedie, graniţa dintre real şi teatru se estompează. Regizor-coregraf: Grecsó Zoltán, asistent-coregraf: Pintér Lotti, dramaturgie: Tóth Réka Ágnes, costume: Szaniszló Tamásné. 

Invitatul nostru în luna iunie va fi M Studio din Sf. Gheorghe, o trupă care deja a încântat publicul orădean în această primăvară. De această dată, ne vor prezenta spectacolul „Identitate”, pe spaţiul amenajat pe scena teatrului. Creatorii au spus despre spectacol: „Toate personajele au o viaţă, un trecut, un prezent, o poveste actuală, o cauză pe care o arată cu sunet, cuvinte, mişcare sau chiar cu un obiect. Apoi, aceste „poveşti” îşi schimbă gazda. Laurie Anderson cântase: „sunt un milion de poveşti în oraşul gol, dar nimeni nu-şi aminteşte care-i al lui”. Regizor-coregraf: Fehér Ferenc, muzică şi lumini: Kovácsovics Dávid, dramaturgie: Márton Imola.

Vă aşteptăm cu drag!