Hírarchívum / Lilliput Társulat


Hírarchívum / Lilliput Társulat 2022.02.02

A nemet mondás művészete - Új bemutatóra készül a Lilliput Társulat

Szombaton, február 5-én mutatja be a Szigligeti Színház Lilliput Társulata Nem, a barátom című produkcióját. Az előadás Kertész Erzsi gyermek- és ifjúsági szerző, pszichológus NEM mese című mesekönyve alapján készült.

A „problémamegoldó mese” főszereplője, Ádám, félénk kisfiú, aki képtelen nemet mondani. De nemcsak a túrósbuktára, hanem például a bántásra, csúfolódásra sem tud nemmel válaszolni. A megoldást álmában találja meg: meg kell értenie, hogy nem minden „nem” rossz, nem mindegyik bántó, sőt, helyzetéből a kiutat csakis az jelentheti, ha megtanulja, hogyan érvényesítheti a saját érdekeit a nemet mondással, úgy, hogy azzal másoknak se okozzon fájdalmat.

A népszerű kortárs szerző meséjének feldolgozását Székely Andrea rendezte, a tervező Majoros Gyula, a dramaturg pedig Szántó Viktória. Rendezőasszisztens: Szentpéteri Lenke. A bábjátékot és tárgyanimációt tartalmazó előadás szereplőit Szabó J. Viktor és Oláh Anikó Katalin bábszínészek keltik életre.

Az 5 éven felülieknek ajánlott produkció bemutatójára, illetve az azt követő előadásokra szóló jegyek már kaphatók a szigligeti.biletmaster.ro oldalon, illetve a Szigligeti Színház jegypénztáraiban.