Előadások / Szigligeti Társulat / 2022-2023

Turián György

Varázspálca

Zenés mesejáték gyermekeknek és felnõtteknek két részben

Gyermeknapon került bemutatásra Turián György budapesti rendezõ, a Magyar Rádió munkatársának sok játékossággal, remek ötletekkel, fordulatos mesejátéka. Ezúttal zenés változatban, a zenét Boross Lajos, a színház karnagya szerezte, a dalbetétek szövegét Halasi Gyula írta, az elõadás rendezõje pedig Varga Vilmos.
„A Varázspálca 1978-ban «született» s a Budapesti Gyermekszínház mutatta be a rendezésemben, hogy aztán négy éven keresztül csaknem száznegyvenszer kerüljön színpadra” – írja a szerzõ Turián György, majd így folytatja: „A népmesei ötlet alapján írt mesejáték arról szól, amirõl mindannyiunk élete, bárhol a világon: jó szándékú, rossz vagy csak megtévedt emberek találkoznak, mindenki boldogságot szeretne magának, de különbözõképpen, van aki becsületesen, van, aki ravaszsággal. S mivel ezek a szándékok találkoznak, össze is csapnak egymással…”
A gyermekek pedig örültek Derék Döme és Kapzsi Kázmér gyermekei, Derék Dénes és Kedves Kata egymásra-találásának, szórakozhattak Tréfás Tódor és Traccsos Terka jeleneteinek, Rabló Rókus és Rabló Rita parádés komédiázásának.
 


Szereplők:


Derék Döme

Derék Dénes, a fia

Kapzsi Kázmér

Kedves Kata, a húga

Tréfás Tódor

Traccsos Terka

Rabló Rókus


Rendező:

Díszlet- és jelmeztervezõ:

Zenéjét szerezte és vezényel:

A dalbetétek szövegét írta:

Ügyelõ:

Világosító:

Hangmester:

Bemutató: 1983.06.01