410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások / Szigligeti Társulat / 2021-2022

Termõ ékes ág

Zenés irodalmi összeállítás két részben

Két mûvésznõ vallomása anyaságról, a nõi élet rejtelmeirõl, férfi és nõ viszonyáról, a gyermek iránt érzett szelíd érzelmekrõl, mindezek versben és prózában illetve gyönyörû népdalok, virágénekek, gyermekdalok kíséretében. Kosztolányi Dezsõ és Szapphó, Kányádi Sándor és Balla Zsófia, Illyés Gyula és Petõfi Sándor, József Attila és Bálint Tibor, csak néhány név a nagy-ívû válogatásból. Hervay Gizella költeményének címével jellemzi a mûsort az egyik elõadó, F. Bathó Ida: Minden asszonyok éneke ez az elõadás.

„F. Bathó Ida nemes tartózkodással, bensõséges egyszerûséggel adta át nekünk ezt a szép mûsort, ahogy a megidézett asszonyok, anyák sugározzák szét az élet melegét, a védõ szigorúságot. Mellette F. Márton Erzsébet állt a pódiumon, természetes, tiszta hang, népdalokkal, virágénekekkel, felelgetõ társ, vidámabb, évõdõbb szólam.” – Implon Irén, Fáklya

A mûsort F. Bathó Ida válogatta és õ is szerkesztette, a rendezést Szabó József jegyezte. Közremûködött gitáron a színház zenekarának tagja, Chelu Florian.

 

 

 


Szereplők:


Elõadja

Népdalokat énekel

Gitáron kísér


Rendező:

Ügyelõ:

Világosító:

Bemutató: 1977.01.09