Előadások / Szigligeti Társulat / 2022-2023

Giulio Scarnacci-Renzo Tarabusi

Kaviár és lencse

vígjáték

A fergeteges vígjáték Leonida úrról és családjáról szól, aki abból él, méghozzá jól, hogy lakodalmakon és ünnepségeken degeszre tölti élelemmel különleges „rekeszes” kabátját, és előkelő ismerőseivel „szeretetligát” alapít, hogy ne csak jókat egyenek, hanem némi pénzhez is jussanak...
A kisstílű szélhámos, Leonida Papagatto családját eddig hivatalos vendégeskedésekből tartotta el. Egy pezsgő-áztatta fogadás alkalmával, amikor éppen „ezredesi rangban” csent el az asztalokról ilyen-olyan finomságokat, nagy ívű ötlettől vezérelve megalapítja a Nápoly város szegényeit segélyező Szeretetligát. Ekkor még nem sejti, hogy élete legnagyobb bonyodalmába keveredett. Egy milliomosnő megkéri, hogy rejtse el fiát, akit gyilkossággal vádolnak. Leonida hazaviszi amúgy sem csendes házába a fiút…, és egymást érik a váratlan események. De végül győz az élet és a szerelem.
Lendvai Zoltán 1992-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendezői szakán. 1995 és 1998 között a kecskeméti Katona József Színház főrendezője, 2006-2008 között a székesfehérvári Vörösmarty Színház rendezője.


Szereplők:


LEONIDA PAPAGATTO

VALERIA

FIORELLA, Leonida lánya

ROBERTO, Leonida fia

VELLUTO, tolvaj

NAGYAPÓ, rokkant

ANTONIO, szomszéd

HELENA VIETORIS, hölgy

NICOLA VIETORIS, a fia

RAIMONDO VIETORIS

CHAIARELLI D'ADDA, hölgy

ALFONSO CHIOCCIA, báró

MARCELLO, kifutó

VITTORIO, újságkihordó

ALEXIS, inas


Rendező:

Díszlet-, jelmeztervező:

Ügyelő:

Súgó:

Hangosítók:

Hangosítók:

Világosítók:

Világosítók:

Világosítók:

Világosítók:

Bemutató: 2013.12.31