410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások / Szigligeti Társulat / 2021-2022

Aldo Nicolaj

Kétes erények

Három egyfelvonásos tragikomédia

Forditó: Nemeskürty István és Telegdi Polgár István

Az Éljen az ifjú pár!-ban a Nõ és a Férfi a nászéjszakáján nem az igaz szerelemrõl, az egymás iránti megbecsülésrõl, házastársi hûségfogadalomról esik szó. A felbontott pezsgõ buborékjai egy furcsa világot láttatnak, ahol nem nagybetûs sem a nõ, sem a férfi…
A három egyfelvonásos darabból a középsõ a Rend a lelke mindennek címet viseli. Aldo Nicolaj, az egyfelvonásos szerzõje a társadalmi szatírát a katonatisztférj lelketlenségének paródiájába „csomagolja", s a röpke vígjáték tetõpontján a „rendszeretõ" férfi legnagyobb rémülete abból fakad, hogy felesége, akinek az orvos szerint már meg kellett volna halnia, egyszerre jobban lesz, fölkel. Amikor aztán mégis holtan hanyatlik az ágyba, a férj megelégedetten igazítja el a halottas ágyat, s miután mindent elvégzett, mindkét oldalon végighúzza a kezét, a paplant nagy rend-szeretettel a holttesthez simítva.
A kilátó címû egyfelvonásos a szerelem-magány ellentétpárban rejlõ drámai, sõt tragikus lehetõségeket mutatja fel a Nõ és a Férfi alakján keresztül.
 


Szereplők:


Éljen az ifjú pár!

 Nõ:

Molnár Júlia

 Férfi

 Férfi:

ifj. Kovács Levente

Rend a lelke mindennek

 Férfi

A kilátó

Férfi:

ifj. Kovács Levente


Világosító:

Rendező:

Díszlet- és jelmeztervezõ:

Asszisztens:

Ügyelõ:

Hangmester:

Bemutató: 1998.06.07