Spectacole / Trupa Szigligeti / 2023-2024

Anton P. Cehov

Trei surori

dramă

Traducator:

„Cel mai important este ca oamenii să-și conștientizeze că un trai mai bun depinde de ei înșiși” – scrie undeva Cehov. Piesa Trei Surori poate fi considerată, într-un fel, o contestare a acestei teze: este de fapt o colecție a acelor destine care refuză orice schimbare. Uitându-se mereu în trecut, personajele se definesc ca fiind incapabile de a trăi prezentul. Dată fiind incapacitatea de a răspunde de propria soartă dar și a celor din jur, ele nu sunt în stare să se maturizeze. 
Profunda cunoaştere a firii omeneşti – cu trăsături caracteristice secolului XIX – pictează un tablou dureros de adevărat despre prezent. Această pictură totuşi nu este înspăimântătoare: se vede în ea tandreţea mâinii de artist, atenţia precisă la detaliu, iubirea vindecătoare. La urma urmei, dacă ne uităm adânc în ochii personajelor, nu putem râde de ele fără să le compătimim, şi fără să le iubim din adâncul inimii. Astfel, putem să ne iertăm pe noi înşine, să râdem şi de noi înşine. Se pare că Cehov nu a părăsit definitiv cariera medicală: prin râs și contemplație contribuie la posibilitatea dobândirii unei vieți mai bune. 
Attila Balogh a absolvit regia și actoria la Universitatea de Arte din Târgu Mureș. A lucrat la Trupa Tompa Miklós a Teatrului Național Târgu Mureș, la Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe, la Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare. La Teatrul Szigligeti a debutat ca regizor al piesei A șaptea treaptă, inspirată din creația lui Bohumil Hrabal. În 2012 a fost nominalizat la premiul UNITER în categoria debut pentru regia spectacolului Trahinienele. 


Distributia:



Compozitor muzical:

Coregraf:

Scenografie:

Regizor:

Dramaturg:

Regizor tehnic:

Sufleur:

Premiera: 2016.03.18


Három nővér