Előadások / Szigligeti Társulat / 2022-2023

Eisemann Mihály - Somogyi Gyula - Zágon István

Fekete Péter

zenés játék

A Fekete Péter operett, így mûfajához hûen nem is szólhat másról, minthogy az anyagias világ törtetõi fölött diadalmaskodik a szerelem.
A gazdasági világválság idején a jóképû világfi véletlenül rábukkan Fekete Péterre, a világ legnagyobb balekjára, kinek személye maga a katasztrófa. A címszereplõ, akármihez is ér, az összeomlik - jövedelmezõ befektetésnek tûnik hát részvénytársaságot alapítani a balek pechjére. Az üzlet be is indul, csakhogy közbeszól a szerelem: a dörzsölt úriember és a lúzer mindketten találkoznak egy-egy saját világukon kívüli nõvel. A megejtõ szerelmi kergetõzést legendás örökzöldek tarkítják, miközben a fináléban már a legmeglepõbb párok szorongatják egymás kezét.
A Fekete Péter zenéjét Eismemann Mihály írta, a századelõ legendás magyar slágergyárosa, akinek jól ismert örökzöldjeinek legjava fel is csendül az elõadás során: Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott..., Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém... Minden együtt van ahhoz, hogy egy könnyed, szórakoztató és feledhetetlen estét töltsünk Fekete Péterrel.

Kányádi Szilárd 1982-ben született Székelyudvarhelyen. Tanulmányait az érettségiig szülõvárosában végezte, majd Békéscsabán, a Jókai Színház mellett mûködõ fõiskolán színésznek tanult. Színészi tanulmányai befejezése után Székelyudvarhelyre került, ahol egy évadot töltött mint hivatásos színész, majd felvették a marosvásárhelyi Mûvészeti Egyetem rendezõ szakára. A három éves alapképzés elvégzése után jelenleg a mesteri képzésben vesz részt szintén Marosvásárhelyen.
 


Szereplők:


Pierre Lenoir

Lucien Ouvrier

Colette, a húga

Sapire, revütáncos, Chineau

Gaston Auriel

Madame Bouchon, Marie, fõkomorna

A zenekar tagjai


Díszlet:

Ügyelõ:

Súgó:

Világosító:

Világosító:

Hangosító:

Bemutató: 2010.12.31