Előadások / Szigligeti Társulat / 2022-2023

Boldogság Expressz

zenés időutazás

Forditó:

Tudja mikor született a TV Maci? Hogy az első ember mennyi időt töltött a világűrben? Ki találta fel a miniszoknyát? Hallotta, hogy Pelikán elvtársnak tíz évet kellett várnia, amíg bemutatkozhatott végre a mozikban? És mi történik, mikor az ultra kerül a pultra? Ha pedig azt gondolta, hogy a Kékes „csak” egy hegytető, hatalmasat téved! Egyáltalán, mivel töltötte Kudlik Júlia a hétfő estéit?
Mikor került 50 fillérbe egy gombóc fagyi? Ön kóstolt már citromízű banánt?
Kalandos időutazásra invitáljuk a 60-as évek második felébe, amikor minden héten legendák születtek. Megidézzük a televíziózás hőskorának alakjait, a Táncdalfesztiválok világát, az akkori - és a mai - közönség kedvenceit, és közben felcsendülnek a feledhetetlen dallamok, megelevenedik a magyar könnyűzenei élet hőskora.
Ám vigyázat! Az időkapu visszafele is működik, hiszen ebből a színes kavalkádból bármelyik pillanatban ránk köszönhet mindennapi valóságunk.

Harsányi Sulyom László színházi karrierjét a szolnoki Szigligeti Színházban kezdte, ahol 1982–1986 között segédrendezőként dolgozott, ezt követően a Vígszínház segédrendezője lett. 1990–1995 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán tanult Székely Gábor osztályában. 1995-ben rendezőként szerződött a kecskeméti Katona József Színházhoz, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola ének- és opera szakán tanított. Az 1999-2000-es években a Honvéd Együttes színésztagozatát vezette. 2001–2010 között a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója, azóta szabadúszó rendező.


Szereplők:


Zenész

Zenész


Szöveg:

Díszlet- és jelmeztervező:

Művészeti tanácsadó:

Ügyelő:

Koreográfus:

Zenei vezető:

Bemutató: 2015.12.31