410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások / Szigligeti Társulat / 2021-2022

Jevgenyij Svarc

A csodálatos jávorfák

Országos õsbemutató

Mesejáték két részben

Forditó: Bojtár Endre

„Két jávorfává varázsolt testvér sínylõdik a dologtalan Zöldboszorka titokzatos varázserdejében. Édesanyjuk, a jólelkû Dolgos Vaszilissza, testvéröccsük, az agyafúrt Ivanuska és a vajszívû medve, Mihail Dörmögics szövetkeznek kiszabadításukra. Segítségükre sietnek a tenyeres-talpas mackó négylábú cimborái is: Golyhó, a bátortalan kiskutya és a rátarti Macsek Ivanovics, mesemondó kandúrok büszke ivadéka...” (In.: Wikipédia)
„Olyan elõadást szeretnék rendezni, amilyennek én láttam gyerekkoromban a mesét… kevés stilizálással, a reális színek felé igyekszem hajlítani az elõadást. A legfontosabb, hogy a darab mondanivalója egyértelmûen kicsendüljön az elõadásból: a jó gyõz a rossz felett. A mese figurái – emberek és állatok – a rontó szellem, a Zöldboszorka legyõzésére szövetkeznek és munkával, szorgalommal, leleményességgel ez sikerül is nekik…” (Varga Vilmos, a darab rendezõje)
Az elõadás jelmezeit Marie-Jeanne Lecca, frissen végzett jelmeztervezõ készítette. (Néhány évvel késõbb nem tért vissza az országba és figyelemreméltó karriert futott be, többek között a londoni Nemzeti Operaháznak is dolgozott).
A gyermekszereplõk „valódi” kisgyermekek, Wanek Zsuzsánna és Wanek Krisztina.
 


Szereplők:


Dolgos Vaszilissza

Fegya

Jegor

Zöldboszorka

Dörmögics

Macsek Ivanovna

Közremûködik

Közremûködik

Közremûködik


Rendező:

A rendezõ munkatársa:

Díszlettervezõ:

Ügyelõ:

Világosító:

Hangmester:

Bemutató: 1981.12.05