410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Társulataink / Szigligeti Társulat

Németh László

grafikus

Németh László 1982-ben született Sepsiszentgyörgyön. Középiskolai tanulmányait szülővárosában, a Plugor Sándor Művészeti Líceumban végezte, ezt követően, 2002-2006 között a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen, a legelső reklámgrafika-évfolyamon tanult. Jelenleg a Temesvári Nyugati Egyetem Képzőművészeti Karának doktorandusza, illetve a Partiumi Keresztény Egyetem óraadó tanára.

Aktív társadalmi részvételére jellemző, hogy számos jótékonysági és környezetvédelmi kampány szervezője és kreatív vezetője, ugyanakkor a Metrion Egyesület tagjaként olyan kezdeményezések fűződnek nevéhez, mint az Animáció Világnapi rendezvények, a Festival des Tres Courts és a BuSho rövidfilm-fesztiválok nagyváradi kiadásai, illetve a Metrion Animációsfilm Fesztivál.

Art directorként megfordult már számos ügynökségnél és nagypresztízsű folyóiratnál, 2010-től kezdődően pedig a Szigligeti Színház főállású arculati felelőse. Az évek során számos nemzetközi workshopon vett részt, munkáit Romániában, Magyarországon és Lengyelországban is bemutatta, színházi plakátjait ugyanakkor kétszer is (2011, 2014)  kiállították a finnországi Lahti Nemzetközi Poszterkiállításon.


Szerepek:


Alkotások: