Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2022.01.17

A magyar kultúra napjai

Január 18-26. között a magyar kultúra napjait ünnepli a Szigligeti Színház, szerte Bihar megyében: a programban könyvbemutatók és a társulatok legnépszerűbb előadásai szerepelnek.

A magyar kultúra napjai január 18-án, 17 órától Dobos Imre életútinterjú-kötetének bemutatójával indulnak. A Cézárok, bohócok, emberek könyvet a szerkesztő, Molnár Judit, valamint a Prospero-sorozat kezdeményezője, Demény Péter mutatják be a Szigligeti Színház emeleti páholyelőcsarnokában. A könyvbemutatóra a belépés ingyenes. A könyvbemutatót követően, 19 órától a Szigligeti Társulat tűzi műsorára William Shakespeare Hamlet című előadását.

Január 21-én, 19 órától Székelyhídon vendégszerepel a Szigligeti Társulat nagysikerű előadása, a Lila ákác. Szép Ernő regényének színpadi változata korábban elnyerte a kisvárdai fesztivál nagydíját.

Január 22-én, 19 órától a magyar kultúra napi ünnepségre kerül sor a Szigligeti Színházban: az immár hagyományos díjátadót követően a nézők Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéjét tekinthetik meg. Az előadást Anca Bradu rendezte, középpontjában pedig a fiatalok szerelem- és boldogságkeresése áll.

Január 23-án, 18 órától ismét műsoron a Valahol Európában: az utóbbi évek egyik legsikeresebb ifjúsági musicaljével ünnepli a Lilliput Társulat a magyar kultúra napját. A magyar kultúra napi előadások sorát január 26-án Petőfi Sándor János vitézének táncszínházi adaptációja zárja, amelyet Nagyszalontán láthatnak az érdeklődők a Nagyvárad Táncegyüttes előadásában.

Az előadásokra jegyek már kaphatók a színház jegypénztáraiban, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro oldalon. Emlékeztetjük közönségünket, hogy az előadásokra a belépés továbbra is csak azok számára lehetséges, akik igazolják, hogy legalább 10 nappal az előadás előtt megkapták a SARS-CoV–2 vírus elleni oltásukat/oltásaikat, nem kevesebb, mint 15 napja és nem több, mint 180 napja estek át a betegségen, vagy 72 óránál nem régebbi RT-PCR, illetve 48 óránál nem régebbi (hivatalosan igazolt) gyorsteszt negatív eredményét mutatják fel. Maszk viselése az előadások teljes ideje alatt kötelező.