Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2021.12.14

Muzsikál a színház - ajándékkoncertek

Muzsikál a színház címmel közösségteremtő zenés eseményeket szervez a Varadinum Kulturális Alapítvány, a Szigligeti Színház, illetve a Nagyváradi Magyar Diákszövetség. A négy alkalomból álló, decemberben megvalósuló programsorozatban alternatív helyszíneken találkozhat a közönség a Szigligeti Színház társulataival, és azok különleges zenés csemegéivel.

A proramot december 15-én, 19 órától Trabalka Cecília színésznő, művésznevén DJ Traila koncertje nyitja a nagyváradi Gekkó Klubban. Trabalka Cecília Traila néven a fiatalok egyik kedvenc DJ-je Nagyváradon. Zenéjét leginkább a friss hangzás és az intim beatek keveredése jellemzi, dalaiban van egy csöpp játékosság, túlvilágiság, és elszórva egy-két szem önirónia is. TRAiLA leginkább a deep house, a house és a techno háza táján alkot.

December 16-án, 19 órától a Szigligeti Társulat színészzenekara lép fel a Moszkva Kávéházban. A színészzenekar 2017-ben jött létre, a HolnapUtán Fesztiválon lépett fel először, amikor is nagy sikert aratott, azóta fesztiváljainkon és különleges alkalmakkor újra összeáll a csapat. Repertoárjukat ismert magyar és külföldi slágerek alkotják. A Szigligeti Társulat színművészeinek egyéni és csoportos produkcióit a szintén színészekből álló zenekar kísér.  a valódi örömzenélés remek alkalom arra, hogy a társulat civilebb oldaláról is megmutatkozzon, illetve a közönségnek arra, hogy egy jó hangulatú, felszabadult közösségi eseményen vegyen részt.

December 19-én, 18 órától a Nagyvárad Táncegyüttes karácsonyi zenés-táncos flashmobra hívja az érdeklődőket a nagyváradi főtérre, ugyanitt december 26-án a Lilliput Társulat mutat be részleteket Menjünk, lássunk egy csodát! című betlehemes játékából.

A program kapcsán Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház főigazgatója elmondta: „Ezek a valódi örömzenélést előtérbe helyező programok remek alkalmat teremtenek arra, hogy egy jó hangulatú, felszabadult közösségi eseményen vehessenek részt a nézők, mintegy köszönetképpen azért, amiért ilyen hálásan kitartottak színházunk mellett az elmúlt években”.

Kovács Norbert, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség elnöke hozzátette: „A Muzsikál a színház a színház falain kívül, alternatív terekben és külső helyszíneken valósul meg, a társulatok pedig a megszokottól eltérő minőségben mutatkoznak meg. A zenés események elsősorban a fiatalokat célozzák meg, és az együttlét örömét hangsúlyozzák.”

Koncsek Vadnai Zita, a társszervező Varadinum Kulturális Alapítvány elnöke a program kapcsán elmondta: „A zene és a színház valódi közösségteremtő értékkel bír, a nagyváradiak pedig mindkét műfajt szeretik és támogatják. Ezek az alkalmak kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy most biztonságos körülmények között, minőségi kulturális eseményeken, személyesen is tudjunk találkozni egymással és nagyrabecsült művészeinkkel egyaránt”. 

A Muzsikál a színház programjai ingyenesen látogathatók. Az eseményt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.