410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2021.11.22

Gül Baba - elkezdődött a szilveszteri előadás próbafolyamata

November 22-én, hétfőn vette kezdetét a nagyváradi Szigligeti Színház szilveszteri bemutatójának próbafolyamata: Huszka Jenő Gül Baba című operettjét Forgács Péter viszi színre a Szigligeti Társulat és a Nagyvárad Táncegyüttes művészeinek közreműködésével, valamint Hermann Szabolcs zenei vezetésével.

A 2021/2022-es évad szilveszteri bemutatója legendás időbe és térbe repíti a közönséget - a török hódoltság korába. A magyar ifjú, Gábor diák leszakít egy rózsát Gül Baba kertjéből, hogy azt kiszemeltjének, Leilának adhassa. Nem tudja azonban, hogy a rózsalopást szigorú törvények büntetik, ráadásul szerelme a nagyhatalmú vallási vezető leánya. A végén persze, minden akadály ellenére, győzedelmeskedik a szerelem. Az előadásban olyan slágerré vált dalok csendülnek majd fel, mint az Ott túl a rácson vagy a Darumadár fenn az égen.   Az előadás főszerepeiben Kardos M. Róbert (Gül Baba), Sebestyén Hunor (Gábor diák) és Kocsis Anna (Leila) lesznek láthatók.

Az élő zenei kísérettel előadott produkcióra jegyek december közepétől, a szabad helyek és a járványügyi szabályozások függvényében lesznek kaphatók. A jegyértékesítés indításáról a színház valós időben tájékoztatja majd közönségét a sajtóban, a www.szigligeti.ro honlapon, illetve a közösségi médiában egyaránt.


Szereposztás:

Gül Baba                     Kardos M. Róbert

Gábor                          Sebestyén Hunor

Leila                             Kocsis Anna

Mujkó                           Kiss Csaba

Ali                                Szabó Eduárd

Zülfikár                         Tőtős Ádám

Mujkóné                       Gajai Ágnes

Háremhölgyek, katonák, törökök és magyarok szerepében: Barabás Hunor, Barkóczi Réka, Brugós Sándor-Csaba, Drimba Máté, Forgács-Popp Jácint, Imre Béla, Kerekes Dalma, Krupár Luca, Kádár Orsolya, Nagy Dominika, Rácz Lajos-Levente, Schmith Nándor, Scurtu Dávid, Törteli Nadin, Tóth Zsófia

Rendező: Forgács Péter

Díszlet- és jelmeztervező: Jeli Luca Sára

Zenei vezető: Hermann Szabolcs

Korrepetitor, karvezető: Brugós Anikó

Korrepetitor: Dombi Dávid

Mozgás: Bóbis László

Ügyelő: Joó Emília

Súgó: Tentea Katalin